Utvecklingslaget avslutade med en säker vinst

Utvecklingslaget avslutade med en säker vinst

Under onsdagskvällen var det dags att spela säsongens sista match, hemma mot Chalmers. Vi ville framförallt göra en bra avslutning på en väl genomförd säsong men också ta revansch för den snöpliga bortaförlusten mot kvällens motståndare den 18 februari i år.

Lagen håller jämna steg i den första perioden vilket periodsiffrorna 16-15 visar. Det är först i andra perioden som vi på riktigt tar kontroll över matchen, mycket tack vare ett intensivt försvarsspel som skapar enkla poäng för oss i anfall. Dock hittar vi inte någon riktig rytm i anfall innan halvtidspausen men det skulle förändras i tredje perioden. Halvtid, 35-25.

I tredje perioden bjuder vi på fantastisk basket och bortalaget hänger inte med i svängarna. Vi sätter hög press och forcerar fram turnovers samtidigt som skyttet plötsligt stämmer. En bra kombination av omständigheter som gör att vi vinner perioden med hela 33-8. Avslutningsperioden blir en transportsträcka och när slutsignalen ljuder har vi besegrat seriefyran med 83-50.

Det här var en symbolisk avslutning för årets säsong. Vi har varit oerhört svårslagna och bara förlorat en match på hemmaplan. Totalt slutar vi på ensam andraplats i serien med totalt 16 vinster och 4 förluster. Ett stort tack till alla spelare som gått från klarhet till klarhet under säsongens gång. Sedan framförallt ett stort tack till alla som hjälpt till och gjort att våra hemmamatcher har flutit på felfritt under hela året.

Borås Basket-Chalmers 83-50 (35-25)
Poäng: Teodor Hedlund 24, Andreas Samuelsson 12, Casper Jönsson 10, Filip Hellgren 10, Viktor Hultin 8, Anton Thörner-Olsson 8, Oskar Andersson 5, Nahom Mekonnen 4, Lukas Svensson 2.

Deltog gjorde också Fredrik Wong, Oscar Eliasson och Dimos Kounoupis.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här