”Vi lägger den här matchen bakom oss, glömmer den inte, men gör oss redo för Sundsvall”

”Vi lägger den här matchen bakom oss, glömmer den inte, men gör oss redo för Sundsvall”

Citatet i rubriken kommer från Omar Krayem och yttrades just efter senaste hemmamatchen mot LF. Så talar en professionell idrottsman som vet vikten av att inte sväva för högt efter en seger eller gräva ner sig för djupt efter en förlust.

Det första positiva med tisdagens förlust är att Borås Basket förstod att de måste bli bättre på att ställa om från anfall till försvar. För många gånger blev laget straffat t.o.m. efter nyss gjorda poäng framåt. Det andra positiva är att nästa match är redan på torsdagskvällen. Då är det på bortaplan mot svenska mästarna Sundsvall Dragons.
 
Det var en stenhård match förra gången som Borås och Sundvall möttes. Den gången vägrade Borås att ge sig och vann tillslut med sex poäng. Sedan dess har Sundsvall vunnit sex matcher och förlorat två. Borås har, under samma tidsperiod, sju vunna och bara en förlorad. Det är ingen tvekan om att mötet i Sundsvalls Sporthall står mellan två av Basketligans absoluta topplag. Borås leder serien, medan Sundsvall ligger på fjärde plats, två poäng efter.
 
Detta blir tredje matchen i rad som Borås tvingas spela utan Chris McKnight. Naturligtvis är det svårt att ersätta honom, men övriga spelare har gjort det bra. Och med lite flyt kan McKnights tillfälliga ersättare, Kyle Austin, hinna få sitt arbetstillstånd klart i tid till matchen. Austins tajming i övrigt är sanslöst bra. Han råkade bara finnas i Borås (hälsade på kompisen Omar Krayem och tränade med laget) när luckan uppstod.
 
Kyle Austin i laget eller inte, Borås Basket kommer att vara supertaggat inför matchen mot Sundsvall Dragons. Vetskapen om att svenska mästarna kan besegras finns redan i gruppen och det ger ett mentalt övertag.   
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här