Vi måste släppa in lite mindre mål

Vi måste släppa in lite mindre mål

”Vi måste släppa in lite mindre mål”, sa headcoach Pat Ryan. Borås må vara ett fruktat offensivt lag men åt andra hållet är det inte riktigt samma respekt. Men kanske håller det där på att förändras? Lyssna på vad Pat Ryan har att säga!

Det har gått två veckor sedan Borås Baskets senaste hemmamatch. Sedan hemmasegern mot Sundsvall Dragons så har Borås hunnit med säsongens första förlust. Och dess andra. Det var Norrköping och Jämtland som blev för svåra på bortaplan.
 
 
Gissningsvis känns det skönt för spelare och coacher att få komma hem till Boråshallen igen. Den här gången är LF Basket från Luleå på besök. LF Basket har efter tre matcher skrapat ihop sex poäng. Att jämföra med Borås Baskets tio.
 
 
LF Baskets Johan Åkesson verkar helt utesluten från spel, då han får sin meniskskada undersökt i dagarna. Henry Dugat har gått med gipsad hand och det är antagligen tveksamt om han är med mot Borås. Med dessa skador och lagens facit som bakgrund får Borås finna sig i favoritskapet den här gången. Det tycker även Svenska Spel som bara ger 1,1 gånger pengarna tillbaka på hemmaseger.
 
 
Annars har snacket mest handlat om att Borås gör massor av poäng (96,9 framåt totalt och 100,3 i Boråshallen) men samtidigt inte kan stoppa någon (94,6). Några frågor inom den diskussionen fick headcoach Pat Ryan svara på inför matchen.
 
 
 
 
Observera att matchen spelas torsdagen den 1 november (och inget annat som sägs i videon) och att den som kommer i Halloween-utklädnad går in för halva priset.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video/Foto: Thomas Garphammar/DANGAR.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här