Viktig förlängning klar

Viktig förlängning klar

Fjolårssäsongen blev Fredrik Andersson första som starter. Förtroendet gav honom självförtroende och säsongen blev närapå en fullträff för laget. Med detta som bakgrund var det viktigt för Borås Basket att få Fredrik Anderssons namnteckning på ett förlängt kontrakt. Nu har parterna kommit överens och Andersson kan lägga all fokus på att prestera en ännu bättre säsong.

Fredrik Andersson är en av Sveriges allra bästa unga spelare. Att Borås Basket kan dra nytta av en spelare med Anderssons kapacitet är naturligtvis något mycket positivt. Själv är han också nöjd med situationen.
 
 
-Jag är mycket glad över att få vara med ytterligare en säsong. Jag har utvecklats mycket under vart och ett av mina år i Borås och hoppas kunna gör det även nu. Vi har ett bra lag med bra folk runt omkring och det gör jobbet ännu mer inspirerande. Sedan ska det även bli roligt med det eventuella Europaspelet, säger Fredrik Andersson.
 
 
Med Mike Palm, Wictor Grenthe, JJ Miller, Chris McKnight, Adama Darboe, Christian Maråker och nu Fredrik Andersson under kontrakt ser truppen 2014/15 ut att bli riktigt stark.
 
 
-Jag tror att en tuff konkurrenssituation är bra. Det blir mer fajt då. Alla kämpar lite hårdare. Vi är tillsammans men vi slåss om förtjänat förtroende. Det ska finnas en grundnivå där man känner sig bekväm och mår bra, men man ska inte känna sig för bekväm. En bredare trupp gör även att vi kan hålla högre intensitet och tempo. Sedan tror jag att alla är hungriga. Vi som var med förra året vet att vi kunde ha fått till det bättre. Detta gör att vi vill jobba hårt för att gå längre, säger Andersson.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här