Viktigt derby mot formtoppat Gothia

Viktigt derby mot formtoppat Gothia

Det är dags för det tredje och sista västderbyt i årets basketliga. Båda lagen kommer närmast från möten mot lag på den övre halvan, men medan vi har en knapp förlust i bagaget tog Gothia en något otippad storseger mot Sundsvall. Endast seger räknas när jakten på slutspelsplatser är på väg in i ett avgörande skede.

Bortamatchen mot 08 Stockholm HR i måndags förlorades tyvärr med 86-79, men efter en stark första halvlek och ledning med 49-42 såg det mycket ljust ut i halvtid. Michael Kingma hade dominerat totalt inside och stockholmarna kom ingenstans i sitt offense. 08 kom dock ut som ett nytt lag efter pausen samtidigt som vi tappade allt vad ork och självförtroende heter. Anfallsspelet blev väldigt stereotypt och stillastående och på andra änden av planen straffade Jeremiah Johnson gång på gång oss med sitt fantastiska skytte.

Utan Ryan McDade tvingas coach Jonsson gå runt på ett lite färre antal spelare än normalt och dessutom får Michael Kingma slita för två under korgarna. Australiern har visserligen gjort detta med bravur och varit vår genomgående bästa spelare de senaste matcherna.

Inför torsdagens match saknas av förklarliga skäl McDade fortfarande, men förutom det ska truppen vara intakt. Ett litet, litet frågetecken finns visserligen även för Dennis Springs som skadade sin häl lätt under 08-matchen men enligt egen utsago ska det inte vara något hinder för hans medverkan i mötet mot Gothia. Laget tog det lite lugnare dagen efter matchen och förhoppningsvis kan man hitta den energi som var som bortblåst i andra halvlek mot 08.

Gothia å sin sida svarade för en imponerande insats senast mot ett av magsjuka åderlåtet Sundsvall. Man lyckades vinna med hela 109-75 mot topplaget Dragons, något som naturligtvis inger respekt oavsett vilken form motståndarna var i. Vill man stoppa Gothia gäller det att få stopp på skyttarna Daniel Dajic och Emil Salon som annars kan bli närmast Anrin-heta. Även lagets nyinplockade amerikan Tim Smith har börjat etablera sig som en pålitlig scorer och framspelare. Förra gången lagen möttes i Borås hade han dock inte hunnit acklimatisera sig i laget och blev fullständigt utmanövrerad av Dennis Springs. I insidespelet återfinns importerna Chris Sanders och Darnell Lazare, där britten Sanders kanske är den som lyckats bäst hittills i Gothias linne.

I tabellen ligger vi fortfarande kvar över slutspelsstrecket men både Öresundskraft och Norrköping Dolphins skuggar strax bakom. En seger vore alltså ytterst önskvärd för att få lite andrum och då är det ju just mot lag som Gothia som segrarna ska tas. Torsdagens motståndare är väl närmast borträknade från slutspelsdiskussionerna, men som man visade mot Sundsvall kommer det inte handla om någon uppgivenhet från göteborgarnas sida under resten av säsongen. Dessutom har man ju revansch att utkräva från de tidigare derbyna som båda slutat med ganska komfortabla Borås-segrar.

 
Robert Andersson

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här