P02 vidare i RM, är nu bland de åtta bästa i Sverige

En mycket lyckad helg för pojkar 02 i Eskilstuna som resulterade i avancemang till fjärde omgången i RM och topp 8a i Sverige!

Första motståndaren var Eskilstuna och matchen började perfekt. Våra spel fungerade till perfektion och var snabbt i en 6-0 ledning. Sedan vände matchen ordentligt tack var både bra skytte och aggressivt försvar av Eskilstuna och vi haltar in i halvlek i ett 11 poängs underläge. I halvlek gör vi små justeringar men pratar mest om inställning och kära nån, killarna kommer ut taggade till tusan och vi startar tredje de perioden med en 21-4 run med total lagspel och det var vackert att se. Vi har en 12 poängs ledning som mest men slutar med en 9 poängs vinst och alla bidrar på alla sätt!

Hem till hotellet och en snabb återhämtning sedan tillbaka för att möta ett disciplinerad Södertälje. En mycket liknande matchbild som första matchen, Södertälje leder med 10 i halvlek men det känns ändå som något är på gång. Vi har svårt att få bollen i korgen men skapar grymma lägen och vi känner i halvlek att matchen är närmre och att vi kan ta kommandot i andra halvlek. Vi börjar plötsligt få i lite av de lägen vi skapar och matchen vänder till vår fördel, trots detta blir slutminuten allt för spännande men vi lyckas knyta ihop säcken och ta hem en 7 poängs vinst.

Söndagen står EOS för motstånd med kanske viktigaste spelaren Filip Skobalj som mäter 197cm och väger 110KG och är rörlig. Filip och EOS blir för tunga för oss och EOS lyckas vinna med ganska stor marginal till slut. Men vi slutar aldrig kämpa och det definieras hela helgen av detta lag som vägrar ge sig. Alla bidrar under hela helgen, Gidde är över allt, tar returer och gör poäng som det var ingenting. Wille skapar lägen åt alla och styr laget som en sann general. Rasse bombar motståndarna med treor från alla håll och kanter. Dagge tar alltid den tuffaste matchuppen i defense och gör allt när vi behöver det som mest. Gaston drar upp tempot när vi känner det inte går längre och vi hänger med. Oskar tar varenda retur som han är i närheten av. Timpa stoppar alla guards som vågar ställa sig framför honom. Emil sätter treor när vi behöver det som mest och styr laget. Hugo och Sampa skapar steals och drar upp tempot varje sekund de är på plan. Simon är på varenda bollen som är i närheten av honom och drar upp tempot för hela laget. Pontus ger så mycket energi och glöd från bänken att det inte går att rivas med.

Vi måste även ge eloge till de underbara föräldrarna som hängde med upp och lät som de var flera hundra fast de bara var 12 st, tack för allt ert stöd!

Nu är det dags att blicka framåt mot nästa runda och vi kommer fortsätta att göra allt för att utvecklas. Vi är väldigt stolta coacher men vi är inte nöjda och det är inte killarna heller!

Never give up, Never surrender!

Varma baskethälsningar

Coach James och Coach Marko