Pat Ryan blir talang- och coachutvecklare

Efter sju år som headcoach för Borås Baskets ligalag får Pat Ryan en annan roll i föreningen. Från och med den 1 augusti börjar Ryan jobba som talang- och coachutvecklare – en position som tidigare saknats i Borås Basket men som föreningen nu tror ska ge positiv effekt.

Arbetet med att utbilda och utveckla föreningens spelare och coacher är en av Borås Baskets huvudprocesser – en som är avgörande för om föreningen långsiktigt ska bli starkare och än mer attraktiv, både på det sportsliga och på det mänskliga planet.

Från och med den 1 augusti kommer Pat Ryan att jobba med utbildning och utveckling av spelare och coacher hos Borås Basket. Främst inom ungdomsverksamheten, men i jobbet kommer han även att samarbeta med elitsektionen. Förhoppningen är att arbetet i förlängningen ska ge Borås Basket en starkare bredd och en spetsigare elit. Jobbet är som klippt och skuret för Ryan och den 60-årige svenskamerikanens nya titel blir talang- och coachutvecklare.

-Vi är väldigt glada över att Pat Ryan vill fortsätta att vara en viktig kugge i vår basketfamilj. Vi är dessutom övertygade om att hans gedigna erfarenheterfrån åren som lärare på RIG, NIU, och inte minst från tiden som coach i Basketligan,blir stora tillgångar när det gäller den vidare utvecklingen av Borås Baskets spelare och coacher, säger Borås Baskets ordförande Maria Wiland.

-Utveckling av basketungdomar är något som jag jobbat med under nästan hela min tränarkarriär. I Borås Basket har vi många fina ungdomscoacher och många talangfulla spelare. Min förhoppning är att jag med mina erfarenheter ska kunna hjälpa dem att bli ännu bättre och nå sina mål. Detta är väldigt inspirerande, säger Pat Ryan.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.