Gå på SBL-match

Enjoy The Passion

Gå på Ligamatch

Biljettinformation

Basket är världens mest spännande och actionfyllda livesport. Njut av passionen tillsammas med andra orangesvarta supportrar på plats i Boråshallen! Köp dina biljetter i förväg och kom till arenan i god tid före match så slipper du syssla med tråkiga saker som att stå i långa köer!

Förköpsbiljetter är platsspecifika och säljs på nätet, via biljettfliken på Borås Baskets hemsida. De bästa platserna är billigast (99 kr) om du förköper. På matchdagar går det att köpa onumrerade biljetter direkt i entrékassan till ett lite högre pris (130 kr för vuxen). Numrerade biljetter har förtur till platserna.

Entrékassorna öppnar en timme innan matchstart (18:00 på vardagar och 15:00 på helger). Priserna gäller i Svenska Basketligans grundserie. I årskorten ingår samtliga hemmamatcher i Svenska Basketligan herr, exklusive slutspel. Årskortsinnehavare får förtur till sin plats i slutspelet.

BILJETTER Grundserien 2019/2020 Pris
Barn (0-6 år) FRI ENTRÉ
FÖRKÖP BÄSTA PLATS (VUXEN, PENSIONÄR, UNGDOM)
PREMIUM (RAD 1-3 LÅNGSIDA) 99 KR
COURTSIDE (RAD 1, GOLVET KORTSIDA) 99 KR
HEDERSLÄKTAREN (CENTRALT LÅNGSIDA) 99 KR
PRISER VID KÖP I ENTRÉKASSAN (ONUMRERAT)
VUXEN 130 KR
RULLSTOL (INKLUSIVE LEDSAGARE) 130 KR
PENSIONÄR 80 KR
UNGDOM (7-17 ÅR) 60 KR
STUDERANDE (MED CSN-KORT) 60 KR
ÅRSKORT
ÅRSKORT VUXEN (SLUTSPEL INGÅR EJ) 1750 KR
ÅRSKORT RULLSTOL (SLUTSPEL INGÅR EJ) 1750 KR
ÅRSKORT COURTSIDE (SLUTSPEL INGÅR EJ) 1750 KR
ÅRSKORT PENSIONÄR (SLUTSPEL INGÅR EJ) 1750 KR
ÅRSKORT UNGDOM (SLUTSPEL INGÅR EJ) 1750 KR
ÅRSKORT STUDERANDE (SLUTSPEL INGÅR EJ) 1750 KR

För bortasupporter

Borås Basket välkomnar alla bortasupportrar till match i Boråshallen. I Boråshallen finns ingen specifik bortasektion. Biljetter kan du köpa via biljettfliken på Borås Baskets hemsida eller på Biljettforum.se. Där går det att välja specifika platser.

Tillgänglighet för rullstolsburna

I Boråshallen finns ett antal platser speciellt anpassade för rullstolsburna samt ledsagare. Den stora rullstolssektionen finns centralt, högst upp på den östra långsidan. Hiss finns från Boråshallens foajé (västra sidan). Efter matchen slut finns möjlighet undvika köer till hissen genom att rulla ut via dörrarna på baksidan (norra sidan).

Fick du inte svar på alla frågor?

Kontakta klubben på 033-41 12 25.

Parkeringsinformation runt Boråshallen

För dig som tar bil till matchen finns parkeringar i direkt anslutning till Boråshallen. Där kostar det 2 kr/tim. att parkera. För att slippa kö till biljettautomat betalar du enklast via sms till Inteleon SMS Park: 070-040 40 40.

Platserna intill arenan brukar inte alltid räcka till. Skulle det vara fullt hänvisar vi till parkeringen under motorvägen och bort mot Gina Tricot-huset. Det finns även andra parkeringar på ca fem minuters promenadavstånd från Boråshallen.

KIDS CORNER – PRESENTERAS AV FRISTADS KANSAS

I Borås Basket vill vi att matcharrangemangen ska ha något att erbjuda alla. Då är det dumt att glömma barnen. Under säsongen 2014/15 innebar Kids Corner en TV-spelshörna i foajén. Där fick alla som var sugna chansen att spela NBA-match. Från och med säsongen 2015/16 är Kids Corner lite förändrad. Istället för TV-spelshörna finns minikorgar och mjuka bollar tillgängliga, så att de yngre kan skjuta och bekanta sig lite mer med sporten.

Balldy

Borås Basket har en officiell maskot. Han heter Balldy och föddes hösten 2012. Sedan dess har Balldy varit en stadig och pålitlig underhållare i Boråshallen. Och ibland även på bortaplan. Om du vill träffa Balldy så är det säkraste tipset att besöka Borås Baskets hemmamatcher. Du känner lätt igenom honom tack vare hans skalliga basketbollformade huvud och hans hy som går i orange.

När det beslutades att Borås Basket skulle ha en maskot på hemmamatcherna i Boråshallen så hölls en omröstning med hjälp av Borås Tidning. Den skalliga mannen med en basketboll som huvud vann. Namnet Balldy, som är en blandning av engelskans ”skallig” och ”boll”, hittades på av personalen på Borås Baskets kansli.

Balldy har burit två olika tröjnummer – 1 och 3. Balldys bästa vänner är maskotarna Dunkan Slammer från Uppsala och Ally Optic från Nässjö.MENY