Det får du som spelare i damlaget

Vad vi erbjuder våra spelare

Borås Basket Dam vill ge spelare rätt förutsättningar

Borås Basket drivs med en ambition om att skapa bättre förutsättningar för idrottande tjejer i allmänhet, och för basketspelande tjejer i synnerhet.

Bakom damlaget arbetar en målmedveten organisation med ett stort engagemang och högt ställda mål. Vi vill göra skillnad, och vi vill att du som spelare ska märka av det.

Ett starkt ledarskap är en viktig bas

Runt damlaget värdesätter vi ledarfrågan högt och arbetar kontinuerligt för att säkerställa en bred organisation och en stark ledarbas. Huvudcoach för representationslaget säsongen 2020-2021 är Pat Ryan. Detta blir hans fjärde säsong med klubbens damlag. Pat är en omtyckt och välmeriterad tränare med stort engagemang och bred erfarenhet. Pat Ryan har bl.a 7 säsonger som headcoach för klubbens herrlag i SBL på sitt CV. Vid sidan av Pat står även Karin Inger Key som assisterande coach för damlaget. Även Karin har ett fint CV med bl.a meriter som headcoach i SBL Dam samt coach och instruktör på basketgymnasiet RIG Mark.

Boråshallen är vår hemmaplan och vår borg

Boråshallen är en av Sveriges bästa baskethallar med grym akustik, trägolv och golvstående korgar av FIBA-standard. Hallen tar ca 2800 åskådare och är utrustad med LED-skyltar, jumbotron, sponsorfaciliteter såsom VIP-rum samt en nybyggd restaurang där åskådarna kan avnjuta mat, dryck och basket samtidigt. Damlaget förfogar över bra träningstider samtliga veckodagar i hallen och spelar alla säsongens hemmamatcher i Boråshallen. Vi har även fri tillgång till Boråshallens Gym. Damlaget har även ett eget fullutrustat omklädningsrum i Boråshallen.

Vi arbetar för förbättrade villkor för våra damlagsspelare

Klubbens ambition är att det inte ska innebära några merkostnader för de spelare och ledare som representerar damlaget. Klubben förser spelare i damlaget med enhetlig utrustning såsom föreningskläder och ekonomiskt bidrag till basketskor. Klubben arbetar även för att kunna förse sina spelare med ekonomisk ersättning, kost och logi. Klubbens representationslag reser i de flesta fall till och från bortamatcher med stor buss och inhyrd chaufför vilket säkerställer en säker busstransport.

Vi strävar mot att ha landets bästa matcharrangemang

Klubben arbetar för att ha likvärdiga arrangemang för våra representationslag på dam och herrsidan. Vår ambition är att ha de bästa arrangemangen i basketsverige. Föreningen förfogar över en härlig baskethall och fler än 150 ideella funktionärer vilket ger oss goda förutsättningar att lyckas.

Livesändning med kommentator och egna matchfotografer

Borås Basket sänder samtliga av damlagets hemmamatcher i Basketettan på Webb-TV. Produktionen sker med ett professionellt medieteam och samtliga matcher har kommentatorer. Vi har även fotograf under våra hemmamatcher.

Kommunikation är en viktig del i vårt varumärkesbyggande

Klubben förfogar över ett starkt team med grafiker, skribenter och marknadsförare som jobbar aktivt med att visa upp damlaget från sin rätta sida. Matchreferat på hemsidan och dagliga nyheter på våra sociala medier hör till det normala. Och vi växer stadigt. Fler och fler läser om oss, och fler och fler följer oss dagligen på sociala medier.

Inplanerade mediadagar

Borås Basket har planerade mediadagar gemensamt med herr och damlaget för att ta fram individuella och gemensamma bilder och video för säsongen. Samstämmig intro-video, spelarpresentationer och grafisk profilering mellan dam och herr tas fram årligen.

Lagaktiviteter och sammanhållning är en viktig del i vårt arbete

Klubben arbetar för att skapa en stimulerande miljö för våra spelare och ledare. En god lagsammanhållning med mycket lagaktiviteter och stort engagemang är något vi tror på. Att avnjuta en middag eller göra en aktivitet utanför basketplan är något vi tror man får resultat av även på basketplan. Föreningen bekostar lagmiddagar/aktiviteter.

JAG ÄR INTRESSERAD, KONTAKTA MIG!

 

 

Borås Basket dam
Sportchef dam Mattias Modigh
Telefon 0733102920
E-post mattias.modigh@borasbasket.se

 

Borås basket dam
Headcoach dam Pat Ryan
Telefon 0706070099
E-post patnryan@hotmail.com

 

KFUM Borås Basket
Bildad 1952-09-01
Föreningsnummer 5578-03
Adress Boråshallen, Bockasjögatan 2
Postadress 50430 Borås
Telefon Se respektive kontaktperson
E-post info@borasbasket.se
Hemsida http://www.borasbasket.se
Bankgiro 125-7963
Organisationsnummer 864500-9856
Swish 1235700315


MENY