Tre år sen Borås vann i Uppsala

Borås Basket spelade match så sent som på söndagseftermiddagen. Då blev det förlust borta mot ett vilt kämpande KFUM Nässjö. I och med detta står Borås Basket på 7-7 och ställs inför en ny bortamatch redan på tisdagskvällen. Mot Uppsala Basket den här gången.

 

Borås Basket har svårt att vinna borta. 1-6 så här långt och i Uppsala tycks det vara lite extra svårt. Västgötarna har förlorat de sex senaste matcherna man har spelat i Uppsala. Det är faktiskt över tre år sedan som man lyckades besegra Uppsala Basket på deras hemmaplan.

 

7 november 2015, Uppsala-Borås: 88-78

12 april 2015, Uppsala-Borås: 97-72

7 april 2015, Uppsala-Borås: 81-74

5 april 2015, Uppsala-Borås: 88-71

12 december 2014, Uppsala-Borås: 89-83

31 januari 2014, Uppsala-Borås: 110-96

1 november 2013, Uppsala-Borås: 83-86

 

När Borås fixade sin senaste vinst i Uppsala så spelades matchen i klassiska Fyrishov. Nu har Uppsala Basket flyttat verksamheten till nybyggda och fräscha IFU Arena. Om detta är mest positivt för Borås eller Uppsala får vara osagt.

 

Uppsala Basket har, å sin sida, egna problem. Sedan centern Odin Lindell fick sparken, mitt under sjätte raka säsong med Uppsala Basket, så har klubben förlorat tre matcher i rad. Södertälje, Norrköping och Luleå har blivit för svåra. Kanske beroende på att laget blivit för litet utan Lindell? Oavsett orsak får man ta det för givet att det är ett extremt motiverat Uppsala Basket som tar emot Borås Basket på tisdagskvällen.  

 

-Jag hoppas alla har gjort sin läxa och kommer förberedda när matchen börjar. Alla måste ta ansvar för det nu. Detta gäller både spelare och coacher. Om man inte presterar sitt bästa så åker man på stryk, säger Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

 

Daniel Thuresson är skadad och inte tillgänglig för spel. Jakob Sigurdarson är ett frågetecken, då han fick skadekänningar i en ljumske under matchen mot Nässjö.  

 

Uppsala Basket-Borås Basket spelas tisdagen den 20 december kl 19:04. Se den på Basketsverige.tv!

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Isabelle Grönbek.