Brändmark handskadad – borta två månader

Det var under matchen mot Norrköping Dolphins, under träningsturneringen i Köping, som olyckan var framme för John Brändmark. I en situation träffade en motståndares knä Brändmarks tumme som hoppade ur led. Ett avslitet ledband i tummen konstaterades, och trots att det gick att undvika operation väntar nu upp till 9 veckors frånvaro.

Initialt var Brändmark inplanerad för en operation under onsdagsmorgonen, men beskedet är nu att skadan istället ska läka genom en gipsad hand i 4-5 veckor. Därefter väntar 4 veckors rehab.

Det känns skönt att det inte behövde bli någon operation med ett ingrepp, men det blir ungefär lika lång frånvaro med gips som om jag hade opererat ledbandet. Nu gäller det att hålla igång och bibehålla formen under de veckor som jag har gipset – sedan är jag förhoppningsvis tillbaka snabbt, berättar John Brändmark.

Brändmark, som inför säsongen är tillbaka till i sin moderklubb Borås, har imponerat på coacherna under försäsongen.

Det känns tråkigt för både oss och John att skadan var så pass allvarlig att han tvingas vara borta från basketen en tid framöver. Han har imponerat stort på oss sedan han kom tillbaka till klubben. Nu hoppas vi att hans läkning och rehab går enligt plan, kommenterar Henrik Svensson, Borås Baskets headcoach.