Ny vinst mot Norrköping Dolphins

Idag var det ett tidigt returmöte för Borås Basket mot förra veckans kombattant i Basketettan Södra, Norrköping Dolphins. Då blev det vinst för Borås i en tight match. Ny match och nya förutsättningar. Borås Basket i sin hemmaborg Boråshallen. Norrköping Dolphins saknade några nyckelspelare då det samma dag var match i Basketligan för deras A-lag mot Uppsala Basket. 

Borås Basket – Norrköping Dolphins 90 – 56 (23-15, 23-14, 26-9, 18-18).

Att Ella Eklöf, Alva Karlsson och Karolina Andersson saknades för Dolphins utvecklingslag märktes inte i den första perioden. Gästerna inledde starkt framförallt genom Saga Eklöf som många gånger skapade oreda i Boråsförsvaret genom sin snabbhet och aggressivitet. Norrköping ledde och spelade bra. Det dröjde till tre minuter kvar av den första perioden innan Borås kunde ta ledningen för första gången, genom Sara Sehlin och en tvåpoängare ”and one”. I en trevlig period var det fortsatt jämnt ända till slutminuten då Borås kunde göra ett miniryck. När Sara Sehlin satte en trea med sekunder kvar av den första perioden var det ledning för Borås Basket med åtta poäng, 23 – 15.

I den andra perioden kom Borås spel alltmer till sin rätt. Det baserades på starkt försvarsspel som tvingade östgötarna till svåra avslut. Det gjorde att deras utdelning på skotten blev sämre. Borås å sin sida delade boll bra. Emma Johansson gjorde rakt igenom hela matchen en mycket bra insats. Rivigt spel, bra passar, driv i steget och fint skott. Totalt nio poäng, fem assist och dessutom tio returer av planens kortaste spelare i matchen. Efter ungefär halva den andra perioden gick Borås Basket upp i en tiopoängsledning. En ledning som succesivt sedan utökades. Perioden vanns med 23-14 och ledning således 46 – 29 i halvtid.

Glädjande för Borås Basket och Estelle Centerstam var att Estelle gjorde säsongsdebut idag. Hon öppnade första halvlek något försiktigt. Men i den tredje perioden fullkomligt exploderade Estelle Centerstam. 13 poäng och en steal på 5:14 spelade minuter. Detta tillsammans med Sara Sehins skarpskytte och lagets i övrigt rörliga spel bidrog till att Borås punkterade matchen. 26 – 9 i perioden och en total ledning med 72 – 38.

Den fjärde perioden blev ganska avslagen. Lagen spelade 18 lika och matchen slutade med en komfortabel seger för Borås Basket. Slutresultat 90 – 56. Vânja Sousa gjorde en otroligt stark försvarsinsats, svarade för sex poäng framåt, tog hela 17 returer och gjorde tre blocks, varav en monsterblock i den tredje perioden. Förutom Estelle Centerstam gjorde också Iris Hallqvist säsongsdebut. Både Victoria Moberg och Linnea Fallesen gjorde debut i Boråslinnet i Basketettan. Glädjande var också att samtliga elva spelare i hemmalaget gjorde poäng. För andra matchen i rad var det Sara Sehlin som gjorde flest poäng för Borås, denna eftermiddag 23 poäng. Främste poänggörare i Norrköping Dolphins var deras bäste spelare, Saga Eklöf med 18 poäng.

Värt att nämna var också att Tilda Björk gjorde debut i Norrköping och Basketettan. För ett halvår sedan var hon förlamad från midjan och nedåt, satt i rullstol och framtiden var högst osäker efter att hon fått den ovanliga sjukdomen Guillain Barre Syndrom. Nu är hon frisk, går första året på Haga Basketgymnasium i Norrköping och är tillbaka på basketplanen. Grattis och starkt jobbat Tilda!

Poänggörare

Borås Basket

Sara Sehlin 23, Estelle Centerstam 19, Emma Johansson 9, Emma Ström 8, Maja Erixon 7, Vânja Sousa 6, Hanna Brändmark 5, Elin Hansson 4, Linnea Fallesen 4, Victoria Moberg 3, Iris Hallqvist 2

Norrköping Dolphins

Saga Eklöf 18, Martina Berg 11, Tuva Eklöf 9, Julia Lenngren 7, Ida Gustavsson 5, Filippa Tilliander Löfqvist 3, Maja Mirosavljevic 3, Hanna Klingberg 0, Greta Bergman 0, Tilda Björk 0, Mathilda Wetter 0

Text
Jacob Stenlund

Foto
Borås Basket