Fortsatt obesegrade – Borås vinner mot Södertälje

Borås är fortsatt obesegrade under försäsongen. Mot Södertälje visade man upp ett högintensivt försvarsspel, och när matchen stod och vägde i den sista perioden visade man att både vilja och kvalitet finns i Boråslaget. Slutresultat 86-72. Poängbäst blev Derreck Brooks med 21 poäng.

Match mot Köping i fredags. En lugn träning under lördagen och nu match mot Södertälje BBK. Det var schemat för Borås Baskets helg i Mälardalen. Efter fredagens match var det tydligt vad coachduon Svensson och Carlsson saknade – mer intensitet i försvar och större press på motståndarlagets guards.

Detta var precis vad man fick under söndagens träningsmatch. Visst, Borås började trögt offensivt, men det var en helt annan defensiv intensitet vilket också bäddade för att man efter tio spelade minuter ledde med 22-11. Första periodens största behållning kom i de sista sekvenserna när Elyjah Goss först dunkar på ena planhalvan, för att sedan blocka Södertäljes Griffin i dennes försök att skjuta i två poäng på periodens slutsignal.

Den andra perioden börjar med en fin trea av John Brändmark och Borås skulle tidigt få upp en bra rörelse på bollen i anfall. Borås ledning är uppe i så mycket som 18 poäng, 34-16, och Södertälje tvingas till time-out. De sista minuterna innan paus har Borås dock problem att få bollen i korgen, samtidigt som Södertälje lyfter sitt spel några nivåer. Borås lyckas däremot behålla ledningen med fem poäng, 42-37, efter halva spelade matchen.

Borås startar den andra halvleken med samma defensiva intensitet som man började matchen med. Det framgångsrika försvarsspelet leder till att man drar ifrån till en tiopoängsledning, 48-38, efter tre spelade minuter. Södertälje knapar in något innan Borås med två minuter kvar av perioden är uppe i 61-51 genom starka poäng av Goss. Dock skulle sämre bollinnehav under de sista minuterna göra att man förlorar perioden med en poäng och ledningen är nere i 61-57.

Fjärde perioden skulle till en början bli jämn. Södertälje kvitterar fyra minuter in i perioden, och efter trettiosex minuter spelade minuter har man tagit sig till ledning för första gången i matchen, 70-68. Kritiskt läge för Borås. Däremot skulle det visa sig att det både fanns vilja och kvalitet i Boråslaget för att lyfta spelet när det behövdes som alla mest. Siyani Chambers (med 10 assist i matchen) sätter en viktig trea, Simon Gunnarsson följer upp med två satta straffkast och William Gutenius and-one spel innebar 78-72. När sedan Derreck Brooks skjuter i 84-72 med en spiken i kistan-trea kan vi konstatera försäsongens tredje raka vinst. Slutresultat 86-72.  Poängbäst Brooks med 21 poäng.

Borås Basket – Södertälje BBK 86-72 (22-11, 20-26, 19-20, 25-15)

Poänggörare Borås
Derreck Brooks 21, Andreas Person 16, William Gutenius 14, Siyani Chambers 11, Elyjah Goss 10,  John Brändmark 6, Simon Gunnarsson 4, Fredrik Andersson 2, Ludvig Johansson 2

Poänggörare Södertälje
Pahlmblad 14, Radosaljevic 13, Pita 11, Person 9, Smith 8, Griffin 6, Gaddefors 5, Kermoury 4, Lindqvist 2

Text: Jonas Sehlin