Borås krossar Luleå

Från uppkastet i början av matchen, tills dess att slutsignalen ljöd efter 40 spelade minuter kändes det som att det bara var ett lag på planen i Boråshallen. Hemmalaget visade ingen hänsyn till BC Luleå och tack vare ett stabilt försvarsspel och en frejdig offensiv tog Borås säsongens första seger med siffrorna 95-67. Poängbäst i Borås blev Skyler Flatten med 20 poäng.  

Äntligen hemmapremiär utan restriktioner, och allt börja kännas som ”vanligt” igen i Boråshallen. Borås första två matcher på säsongen har lämnat mer att önska, och matchen mot BC Luleå kändes på förhand oviss.

Dock skulle det visa sig ganska omgående att det fanns ett stort segersug i hemmalaget. Borås börjar matchen med bra intensitet och snabbt anfallsspel. Defensivt dominerar försvarskuggen Simon Gunnarsson och hans kämparglöd och inställning sprider sig snabbt spelarna emellan. Borås rycker ifrån i slutet av första quartern och leder med 25-15 efter tio spelade minuter.

Det var stundtals ganska grisigt spel, men Boråsspelarna hade hela tiden överläget på planen – och vad som verkade även mentalt. I den andra perioden hamnar Borås i ett bra momentum och får många viktiga poäng av bland andra Skyler Flatten och William Gutenius. Elyjah Goss, som haft en något svag säsongsinledning, var han också på spelhumör och hade bra koll på tresekundersområdet under egen korg. I paus har Borås utökat ledningen ytterligare, 43-27 efter 20 spelade minuter.

Borås fortsätter trumma på i tredje quatern och visar en otrolig bredd där alla tio spelare i rotationen gör poäng. Ludvig Johansson och Andreas Person bidrar med bra energi från bänken och det börjar se alltmer uppgivet ut i bortalaget.  Borås vinner även den tredje perioden och har 66-44 inför matchen avslutning.

Borås släpper aldrig taktpinnen och när det återstår två minuter av matchen kan Head coach Henrik Svensson se till att ge alla spelare speltid när han byter in Noel Elzer och Gaston Sahlén. Efter 40 spelade minuter kan konstateras en bra kollektiv insats och säsongens första seger 95-67. Poängbäst blev Skyler Flatten med 20 poäng.

Nästa hemmamatch för herrlaget är lördag 16 oktober klockan 19:04 mot Södertälje. Tidigare samma dag, med uppkast 15:00, spelar Borås Baskets damlag mot Luleå Basket. Under denna dag räcker det att du köper en biljett till någon av matcherna – så går du in på den andra matchen helt gratis. En biljett – 200% basket. Bättre lördagsunderhållning det knappast bli?  

Borås Basket – BC Luleå 95-67 (25-15, 18-12, 23-17, 29-23)

Poänggörare Borås
Skyler Flatten 20, William Gutenius 17, Siyani Chambers 12, Derreck Brooks Jr 11, Elyjah Goss 10, Simon Gunnarsson 8, Fredrik Andersson 6. Andreas Person 5, Ludvig Johansson 3, John Brändmark 3

Poänggörare BC Luleå
Douvier 21, Smith 13, Rönnqvist 12, Shine 6, Arvidsson 6, Jenkins 5, George 2, Larsson 2


Text: Jonas Sehlin