Stark vinst i Köping

Borås tog en stark vinst i Köping under tisdagskvällen, detta trots att skyttet gav mer att önska. Däremot var man väldigt starka under offensiv korg och tog offensiva returer på löpande band. Något som bäddade för seger med 84-77. Poängbäst i Borås var William Gutenius med 21 poäng.

Borås börjar matchen med två raka treor från Skyler Flatten och William Gutenius, men första perioden präglas sedan av dåligt skytte från båda lagen, men framförallt från Borås. Bortalaget kan dock hänga med i matchen tack vare framgångsrik offensiv returtagning och efter första perioden knappt underläge med 17-19.

Andra perioden är fortsatt jämn. Borås plockar upp många andrabollar men får fortfarande inte offensiven att fungera. Köping gör ett litet ryck i mitten av perioden och skaffar sig ett försprång inför pausvilan. 41-35 till Köping efter halva matchen spelad.

Andra halvleken började med fyra raka poäng från Köpings center Dominic Robb. Borås skulle dock snabbt replikera genom fyra raka poäng av diton Gutenius. Borås försöker perioden igenom att ta sig ikapp och förbi, men det känns ändå som att Köping kontrollerar de flesta händelser på planen i periodens inledning. Dock tar Borås över greppet ju längre perioden lider och med en dryg halv minut kvar av den tredje perioden glider man både ikapp och förbi tack vare ett and-one-spel av Derreck Brooks. Borås leder efter trettio spelade minuter med 60-59.

Fjärde perioden börjar med en välbehövlig trea från Flatten som ökar försprånget för Borås ytterligare. Brooks dunkar in 69-64 efter halva spelade perioden men Köping är hack i häl. Det är inte förrän Simon Gunnarsson genom en fin drive mot korgen stoppar i 76-67 med en och en halv minut kvar av matchen som det känns mer eller mindre klart. Några fouls och straffkast senare kan slutresultatet skrivas till 84-77. Borås Baskets andra raka vinst. Poängbäst William Gutenius med 21 poäng.

Köping Stars – Borås Basket 77-84 (19-17, 22-18, 18-25, 18-24)

Poäng Köping
Giles 28, Robb 26,  Larsson 5, Martin 5, Carlsten 4, Arikawe 4, Åhlin 2, Peterson 2, Flood 1

Poäng Borås
William Gutenius 21, Skyler Flatten 17, Derreck Brooks 13, Siyani Chambers 12, Elyjah Goss 8, Simon Gunnarsson 6, John Brändmark 4, Andreas Person 2, Ludvig Johansson 1

 

Text: Jonas Sehlin