Borås Basket förstärker organisationen

Borås Basket förändrar och förstärker organisationen inför den nyss påbörjade säsongen med representationslag i både SBL Herr och SBL Dam samt en alltmer växande ungdomsverksamhet. Bland annat tar Karin Inger Key över rollen som Sportchef Bredd, medan Magnus Ericsson blir ny Förenings- och evenemangskoordinator.

Säsongen har startat för samtliga våra lag. Både vårt herrlag och damlag i SBL har haft hemmapremiär, samtidigt som våra ungdoms och seniorlag liksom motionslag börjat med träning och match. Vid sidan av planen fortgår det strategiska och operativa arbetet och genom att nu förändra och förstärka organisationen hoppas vi kunna ta ytterligare steg i vår utveckling.

Från mitten av augusti är Magnus Ericsson ny Förenings- och evenemangskoordinator. Det innebär förutom föreningsadministration för alla våra lag och ansvar för klubbdomare, även ansvar för evenemang kring våra herr- och damlag i SBL samt samordning av olika funktionärsinsatser.

Karin Inger Key går in i rollen som Sportchef Bredd. I sitt uppdrag, som tills vidare är på deltid, arbetar Karin nära ungdoms och seniorcoacher liksom övriga sportchefer. Karin ansvarar i breddverksamheten dels för att vi följer vår ”röda tråd” avseende spelar och ledarutveckling. Men också för att alla involverade i breddverksamheten är väl insatta i och har möjlighet att leva efter Borås Baskets värdegrund och uppförandekod.  

Petri Pitkänen, som varit projektledare för ”Funkis till jobb”, lämnar sin tjänst i slutet av november. In kommer istället Carolina Vargas, som kommer fortsätta driva det projektet i rollen som projektledare. Carolina har många års erfarenhet av att arbeta med personer i projektets målgrupp, senast inom Arbetslivsförvaltningen och Jobb i Borås.

Klubben har även ytterligare vässat sitt team kring vår kommunikation. Klubbens externa kommunikation som innefattar borasbasket.se samt våra sociala kanaler drivs av Jonas Sehlin, Adam Sönnerås, Mattias Björlevik och Fredrik Karlsson. Den mångåriga sponsorn 609 Foto & Media tillhandahåller bilder, videos och annat material för alla våra kanalers kommunikation.