Borås visade karaktär

Med 30 sekunder kvar av matchen var det helt lika i Umeå Energi Arena. Då klev suveräne Derreck Brooks fram och avgjorde. Borås började matchen svagt, men visade karaktär i andra halvlek och kunde vända och vinna, slutresultat 89–87. Poängbäst blev William Gutenius med 23 poäng.

 Borås har haft det tufft i början av matcherna i säsongsinledningen. Matchen borta mot Umeå skulle inte bli något undantag. Första perioden var godkänd offensivt för Borås del, men defensivt hade man svårt att få grepp på Umeå som hängde med poängmässigt. Knapp ledning till Borås med 21-20 efter tio spelade minuter.

Borås defensiva bryderier skulle förvärras i början av andra perioden, samtidigt som det offensiva spelet också sjönk i kvalitet. Borås tillåter Umeå att göra 13-0 de första två minuterna av den andra perioden och ligger under i paus med 52-43.

Boråsspelarna kom däremot ut bestämda i andra halvlek. Några försvarskorrigeringar av coachduon Henrik Svensson och Henrik Carlsson samtidigt med ett bättre anfallsspel från Borås. Dock fortsätter Umeå att spela bra men Borås kan, tack vare bra prestationer av Derreck Brooks och William Gutenius, ta sig ikapp och efter den tredje perioden helt jämnt, 70-70.

Lagen fortsätter att följas åt, men Umeå verkar alltid ligga ett steg före och leder som oftast med fyra poäng eller fler hela den fjärde perioden. Det är inte förrän Gutenius skickar iväg ett långt trepoängsskott som flyger upp genom molnen för att sedan vända tillbaka rätt ner i korgen till 86-85 som Borås verkligen får kontakt igen. Då är det en och en halv minut kvar av matchen. Borås kvitterar en stund senare och det är helt lika fram till 25 sekunder kvar av matchen. Då får Brooks bollen i tresekundersområdet, trollar lite med sin försvarare och lägger i två starka poäng som innebär vinst för Borås med 89-87.

En match med två ansikten där Borås verkligen visar prov på god karaktär i andra halvlek. Nu väntar resa hem under lördagen och sedan match mot Fryshuset i Boråshallen på tisdag 19:04.

Umeå Bskt – Borås Basket 87-89 (20-21,32-22,18-27,17-19)

Poäng Umeå
Dickerson 20, Butler 20, Hansson 18, Oluyitan 12, Czerapowicz 9, Häglund 8

Poäng Borås
William Gutenius 23, Derreck Brooks 21, Skyler Flatten 18, Simon Gunnarsson 9, Andreas Person 8, Siyani Chambers 6, Ludvig Johansson 2, Elyjah Goss 2

 Text: Jonas Sehlin