Gutenius tungan på vågen i Borås storseger

Borås Basket stod för ännu en fantastisk match när Köping Stars gästade Boråshallen. Det var många bra prestationer i hemmalaget, men den allra mest lysande stjärnan var William Gutenius som var högprocentig och sköt i hela 36 poäng. Slutresultat 112-88.

Borås har varit skade- och sjukdomsdrabbat den senaste tiden, men till tisdagskvällens möte med Köping kunde hemmalaget mönstra fullt manskap. Matchen började i ett högt tempo och det var framförallt Köping som var mest framgångsrika offensivt. 8-0 låg Borås under med innan man kunde få i sina första poäng. Knappt underläge för Borås efter tio spelade minuter, 27-24.

Både William Gutenius och John Brändmark missade förra matchen mot Norrköping, och började på bänken denna match. Det skulle dock visa sig att båda spelarna var väldigt spelsugna när de väl kom in på planen. Brändmark sköt i tre stycken trepoängare på väldigt kort tid i första halvlek, medan Gutenius blandade tuffa poäng under offensiv korg med sina patenterade trepoängsskott. Injektionen från Gutenius och Brändmark var precis vad laget behövde i starten av den andra quartern och efter halva spelade perioden hade Borås både tagit sig ikapp och förbi till 34-31. Dock skulle vindarna vända till Köpings favör och när Liam O’Reilly sköt i 45-40 precis i slutet av första halvlek kunde konstateras ett fem-poängs underläge för hemmalaget.

I den tredje perioden skulle Boråshallen fullständigt explodera. Gutenius fortsatte att vräka i poäng. Samtidigt som Ludvig Johansson, Andreas Person och Siyani Chambers också började bli varma i kläderna och bjuda både på spektakulära trepoängare som finurliga passningar. I början av tredje perioden tar sig Borås ikapp och förbi Köping och vinner perioden med hela 18 poäng. 78-65 inför matchens avslutning.

Det går inte att sticka under stol med att en stor del av Borås framgångssaga den här matchen var högprocentigt skytte. Laget sköt 53% på tvåpoängare, och på trepoängare (!), vilket är fantastiska siffror. Lägg därtill att laget under hela matchen spelade en stabil defensiv basket och ni har en kortfattad beskrivning kring varför segersviten fortsätter. Borås fortsatte att dominera i den fjärde perioden och det blev tillslut seger för hemmalaget med 112-88. Poängbäst William Gutenius med 36 poäng.

Nu väntar landslagsuppehåll för herrlaget, som spelar nästa match i SBL borta mot Umeå den 3 december.

Borås Basket – Köping Stars 112-88 (24-27, 16-18, 38-20, 34-23)

Poänggörare Borås
William Gutenius 36, Siyani Chambers 19, Andreas Person 12, John Brändmark 11, Derreck Brooks 11, Elyjah Goss 7, Skyler Flatten 7, Ludvig Johansson 5, Fredrik Andersson 2, Simon Gunnarsson 2

Poänggörare Köping
Robb 22, O’Rielly 17, M. Larsson 15, Arikawe 10, N. Larsson 7, Kalve 7, Peterson 6, Flood 4

Publik: 1023

Text: Jonas Sehlin

Foto: Daniel Grönbek