Borås tackar nej till plats i SBL Dam
Publicerad: 2022-03-20
Dam - Information
Borås Baskets styrelse har efter en tids övervägande beslutat att tacka nej till en plats i SBL Dam säsongen 2022/2023.

När föreningen våren 2021 fick möjligheten att ansöka till SBL Dam föregicks det av ingående diskussioner huruvida kraven för att delta kunde uppfyllas. Vi tog beslut om ansökan baserat på att vår Damverksamhet vad gäller organisatoriska aspekter väl uppfyller de kriterier som SBBF har, samt att vi såg att det skulle vara möjligt för styrelsen att skapa ytterligare förutsättningar och resurser för att ha lag i både SBL Dam och Herr.

Under 2021/2022 har vi tyvärr inte lyckats skapa ytterligare förutsättningar och resurser på det sätt som vi planerat för. Det innebär att styrelsen bedömt att föreningens ekonomiska resurser inte är tillräckliga för att under 2022/2023 kunna driva två lag i svensk baskets högsta serier.

Under säsongen 2022/2023 återgår därför Borås Basket till att, förutom den stora och växande Breddverksamheten, ha ett representationslag i SBL Herr samt att vi kommer att anmäla Borås Baskets representationslag Dam till Basketettan Dam. Fortsatt är dock målet att ha både dam och herrlag i SBL. Därför genomför vi en förändring av strategi, organisation och arbetssätt för att göra det möjligt att skapa de ekonomiska resurser vi behöver ha för att på ett stabilt sätt kunna driva och utveckla både dam och herrlag i SBL.

För föreningen i stort och för mig som ordförande i styrelsen är det faktum att det här beslutet behöver tas ett stort misslyckande. Jag ser inte längre något berättigande för mig att fortsätta i min roll och därför lämnar jag mitt uppdrag i styrelsen med omedelbar verkan.

Maria Wiland

I samband med styrelsens beslut meddelar även styrelseledamot Elaine West att hon ställer sin plats till förfogande med omedelbar verkan.

Jonas Sehlin