Härlig seger mot Dolphins

Det finns segrar, och så finns det extra härliga segrar. Måndagskvällens vinst mot SM-guldvinnarna Norrköping Dolphins inför ett kokande Boråshallen hamnar i den senare kategorin. Ett decimerat Borås stod för en fantastisk insats där ett starkt försvarsspel banade väg för seger. Slutresultat 80–77. Poängbäst i Borås blev Siyani Chambers med 19 poäng.

I den senaste segern på bortaplan mot Jämtland saknades både John Brändmark och Skyler Flatten. Till matchen mot Norrköping var Brändmark tillbaka, men istället sållade sig en sjuk William Gutenius till frånvarande Flatten och Borås till vardags relativt korta laguppställning krympte något ytterligare.

Två nyckelspelare vid sidan, men ändå låg det en viss optimism och en känsla av självförtroende i luften i Boråshallen. Borås började matchen starkt och gjorde matchens sju första poäng innan Norrköping skrev in sig i poängprotokollet. Elyjah Goss, som fick starta matchen, spelade hårt under offensiv korg med stor framgång under första delen av matchen. Hemmaledning med 23–15 efter en period.

Norrköping är ett topplag i SBL av en anledning, och det visade man när man vände på steken i den andra perioden. Felix Terins var briljant för Östgötarna och när 20 minuter hade gått var hemmaledningen förvandlad till ett underläge med 41–35 i paus. Detta trots att Borås gjort en stark första halvlek.

Två spelare som stack ut i hemmalaget var Skeneduon Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson. Gunnarsson spelade försvar av allra högsta klass, medan lagkapten Andersson tog laget på sina axlar och satte viktiga poäng offensivt. I den tredje perioden kom Borås igång rejält och tog sig både ikapp och förbi Dolphins. 59–54 till Borås efter tre spelade perioder.

Den över tusen personer stora hemmapubliken eldade på laget i början av fjärde perioden. Det gjorde även energiske Siyani Chambers som även han bjöd på en fin prestation och satte viktiga poäng från trepoängsland. Det kändes som att vindarna blåste åt Borås håll. Norrköping ville dock göra det spännande. När det var 15 sekunder kvar av matchen hade Borås skaffat sig en tvåpoängsledning med Dolphins hade bollen efter time-out. Norrköpings poängförsök skulle dock stoppas av dagens andra försvarsbjässe Derreck Brooks och Borås hamnade på straffkastlinjen och ökade ledningen till tre poäng. Norrköping fick en sista möjlighet att kvittera, men trepoängsförsöket tog ring och ut och en härlig Boråsseger blev ett faktum.

Borås Basket – Norrköping Dolphins 80-77 (23-15, 12-26, 24-13, 21-23)

Poänggörare Borås
Siyani Chambers 19, Elyjah Goss 13, Derrek Brooks 12, Fredrik Andersson 12, Simon Gunnarsson 11, Andreas Person 9, John Brändmark 2, Ludvig Johansson 2

Poänggörare Norrköping
Rowe 18, Terins 14, Tabb 12, Dawit 9, Schüberg 9, Griffin 7, Desport 4, Smith 4

 

Text: Jonas Sehlin